01 Algemene informatie

Openbare School.

In de wijk Kerkeveld wordt het basisonderwijs verzorgd door openbare basisschool De Trinoom.

In principe zijn alle kinderen van 4 tot 13 jaar van harte welkom.

Slechts om zeer bijzondere redenen kan de school kinderen weigeren als leerling op te nemen.

Als openbare school maakt De Trinoom deel uit van de samenwerkingsstichting Kans&Kleur voor openbaar, bijzonder en katholiek onderwijs in Wijchen.

We zijn een openbare school omdat we zonder een bepaalde geloofsovertuiging of een specifieke maatschappelijke stroming op de voorgrond te stellen vorm geven aan het onderwijs dat wordt bedoeld in de wet op het Primair Onderwijs.

Het onderwijs van de Trinoom wordt op dit moment verzorgd op twee locaties; het hoofdgebouw op de Diemewei en de multi functionele accommodatie de Brink in de wijk de Huurlingsedam.

Een kind aanmelden voor basisschool de Trinoom.

Informatie.

De eerste informatie over De Trinoom kunt u verkrijgen door deze schoolgids goed door te lezen. Daarnaast organiseren we een aantal open ochtenden per schooljaar. De data van deze ochtenden staan in onze kalender. En….vergeet u vooral niet onze website www.trinoom.nl.

Komt uw kind van een andere school of bent u net naar Wijchen verhuisd, neemt u dan contact op met Maike Meilink of Melissa van Kempen U kunt hen telefonisch bereiken onder nummer 024-6456608, of per E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keuze voor een stroom.

Op de Trinoom zijn er twee onderwijsconcepten: de Montessoristroom en de Jaarklasstroom. Bij de aanmelding van uw kind maakt u de keuze voor welke stroom u uw kind ingeschreven wilt hebben. Nadat de keuze gemaakt is, wordt uw kind opgenomen in onze administratie.

De eigenlijke aanmelding.

U meldt uw kind aan middels een aanmeldingsformulier.

Dit aanmeldingsformulier kunt u verkrijgen

  • -bij onze conciërge
  • -bij de administratie

-op onze website www.trinoom.nl.

Vult u dat formulier a.u.b. zorgvuldig en volledig in.

Voor de verplichte dossiervorming van uw kind dient u ook het ingevulde formulier opleidingsgegevens ouders en een kopie van het identiteitsbewijs of paspoort van uw kind, met daarin opgenomen het burgerservicenummer, in te leveren.

Heeft uw kind geen eigen identiteitsbewijs, dan dient u bij de gemeente een uitreksel uit het bevolkingsregister aan te vragen en in te leveren.

De aanmelding van uw kind wordt door ons zo spoedig mogelijk schriftelijk bevestigd.

U ontvangt van ons alleen een bevestiging dat u uw kind hebt aangemeld en dat die aanmelding in onze computer is opgenomen.

In onze kalender, die jaarlijks verschijnt, hebben we aangegeven tot welke datum we in een schooljaar nieuwe vierjarige kinderen laten starten. We laten geen vierjarigen instromen tussen 1 december en de kerstvakantie en ongeveer 8 weken voor de zomervakantie.

Wendagen.

Maximaal vijf ochtenden kan uw kind bij ons wennen voor de eerste echte schooldag aanbreekt. Deze wenmomenten vallen binnen een tijdsbestek van 2 weken voor de vierde verjaardag.

Is uw kind in december jarig dan mag uw kind drie ochtenden komen meedraaien in december en start uw kind na de kerstvakantie.

Komt uw kind in de eerste week na de zomervakantie voor ’t eerst echt op school, dan wordt uw kind uitgenodigd voor een wenmoment (dit noemen we het doorschuifmoment) in de één van de laatste schoolweken voor de zomervakantie. De exacte datum staat in onze jaarkalender.

Bericht over plaatsing.

Voor de vierjarigen geldt:

eind november krijgen de ouders bericht over plaatsing als hun kind voor het eerst naar school gaat in de periode 1 januari tot einde van het schooljaar. Begin juni krijgen de ouders bericht over plaatsing als hun kind voor het eerst naar school gaat in de periode na de zomervakantie tot eind december.

Ouders van kinderen voor de groepen 3 t/m 8 krijgen meteen te horen of hun kind geplaatst kan worden.

Ouders van kinderen die instromen buiten de vierjarigen, horen na het doorlopen van de intakeprocedure, of hun kind geplaatst is.

Passend onderwijs.

In het kader van passend onderwijs dat sinds augustus 2014 van start is gegaan kunnen alle ouders hun kind(eren) op de basisschool in de buurt aanmelden. Als duidelijk is bij aanmelden dat er op de Trinoom onvoldoende mogelijkheden zijn om uw kind optimaal te begeleiden, zoeken we samen met u als ouder naar een plaatsing op een school die passend is bij de onderwijsbehoeften van uw kind. In het hoofdstuk “leerlingenzorg” vindt u hierover meer informatie.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diemewei 45-05
6605 XH Wijchen

024-6456608
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.