site stats
Skip to main content

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang van kinderen wordt verzorgd door "De eerste stap”, “Struin" en "De Voetbal BSO"

BSO Kinderopvang de eerste stap                          

Met veel plezier werken wij samen met de school van uw kind. School en opvang hebben immers hetzelfde belang, het welzijn van uw kind. Het pedagogische klimaat en de organisatie (bijvoorbeeld het gezamenlijk gebruik van ruimtes, overdracht tussen leerkrachten en pedagogische medewerkers) kunnen zo gemakkelijk op elkaar worden afgestemd.

De eerste stap verzorgt de volgende opvangsoorten:

Kinderdagopvang (KDO)

Vanaf 10 weken is uw kind welkom op een van onze gezellige, veilig ingerichte locaties. We bieden uw kind een dagritme aan waarin we uitgaan van de behoeftes van uw kind. Kinderen kunnen bij ons zichzelf zijn. Ze kunnen zich ontplooien, daarbij geholpen door deskundige en goed opgeleide medewerkers. We inspireren ze, dagen ze uit en stimuleren ze. Helpen ze dát te (leren) doen wat ze graag willen.

Peuteropvang

In de peuterspeelzaal zijn kinderen welkom in de leeftijd van 2 tot 4 jaar (kinderen van 2 ½ jaar hebben voorrang. Het doel van de peuterspeelzaal is: spelen, ontmoeten van leeftijdsgenootjes en het stimuleren en volgen van de ontwikkeling van de peuter.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Basisschoolkinderen worden vóór en/of ná school uitgedaagd mee te doen met activiteiten die samen met de kinderen georganiseerd worden. Het accent ligt op een verantwoorde vrijetijdsbesteding van uw kind. Tijdens de schoolvakanties is uw kind de hele dag welkom op de buitenschoolse opvang, er wordt dan een speciaal vakantieprogramma aangeboden.

Informatie en aanmelden Uitgebreide informatie kunt u vinden op onze website.

Aanmelden: kinderopvang, peuteropvang en BSO : u kunt via de website, per mail, of bij het centraal kantoor van de eerste stap.

Centraal kantoor: 024-6488388 Internet : www.deeerstestap.nl E-mail :   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tot ziens in onze opvang!

De voetbal BSO (lokatie AWC en Alverna)                                                                                                    

‘Thuis op de (voetbal)club’, dát is waar De Voetbal BSO voor staat. Een uitdagende plek waar kinderen zelf invulling aan hun vrije tijd mogen geven. Kinderen ervaren, naast lekker veel voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals (knots)hockey, basketbal, poolen en (tafel)tennis.

Na van school te zijn opgehaald eten en drinken we gezamenlijk waarna het spelen kan beginnen! Hierna kunnen de kinderen deelnemen aan georganiseerde activiteiten, even rustig een boekje lezen, in de speelhoek aan de slag met LEGO of een potje poolen.

De sportieve groepsleiding organiseert dagelijks diverse spellen en stimuleert kinderen om lekker actief te zijn. De bal wordt hierbij gezien als middel om kinderen meer en beter te laten bewegen. Verder verzorgt De Voetbal BSO avondeten voor de kinderen om zo vervolgens direct aan te kunnen sluiten bij de voetbaltraining of een andere sportvereniging.

De groepsleiding streeft naar een omgeving waarin elk kind zichzelf én uniek mag zijn, waar het naar hartenlust kan spelen en wordt uitgedaagd.

Voor meer informatie over de voetbal BSO: devoetbalbso.nl

BSO Struin Wijchen                                                                                                        

Na school van de modderglijbaan, klimmen in de mooiste klimboom die je ooit hebt gezien, op zoek naar sporen, verstoppertje spelen in het bos… Dat wil toch ieder kind! Leren hoe je een echte pijl en boog maakt, leren werken met een zakmes, een fluitje maken van een wilg, vlierbloesemlimonade maken in de lente. Bij Struin kan het allemaal!

Hoe werkt BSO Struin Wijchen?

Om 14.00 uur wacht de pedagogisch medewerker van Struin op het schoolplein van De Trinoom de kinderen op. Zodra we er klaar voor zijn, vertrekken wij met onze groepsfiets, direct de natuur in. We spelen in o.a. Het Leursebos, De Loonsewaard, de Boskant bij Alverna en de Valendries. Na een middag struinen komen de kinderen met blossen op de wangen en hun schatten van de dag terug bij De Trinoom.

De pedagogisch medewerkers van Struin zijn getraind om in alle weersomstandigheden een leuke en veilige middag voor de kinderen aan te bieden. In de zomer zoeken we verkoeling aan het water, als het waait maken we bijvoorbeeld vliegers, wanneer het regent maken we een regendans en zoeken we naar wormen. Alleen bij extreme weersomstandigheden zullen we tijdig naar onze schuillocatie gaan. Deze is gelegen aan de Oud Woeziksestraat 3 in Scouting Woezik.

Samenwerkingen

De pedagogisch medewerkers van Struin zijn goed herkenbaar wanneer kinderen worden opgehaald. Leerkrachten weten Struin gemakkelijk te vinden voor een goede overdracht voor de allerjongste. Ook met de eerste stap heeft Struin een samenwerking. Beide organisaties hebben duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid als kernwaarden en daar waar mogelijk ondersteunen we elkaar.

Voor meer informatie ga naar www.struin.nl/wijchen 

  • Hits: 1448