Voedselbank info - crowdfunding - flyer

Kruisbergseweg 54

6601 DD Wijchen

Telefoon: 06-27896871

Bankrekening 1171.68.467

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.voedselbankwijchen.nl

Het werkgebied van de Voedselbank Wijchen & Beuningen omvat de gemeente Wijchen met alle kerkdorpen en de gemeente Beuningen met alle kerkdorpen. Op dit moment ontvangen 100 Wijchense gezinnen (meer dan 230 personen) in Wijchen een voedselpakket. In Beuningen zijn dat 44 gezinnen (meer dan 125 personen).

Dit is een hele organisatie. Als lid van Voedselbanken Nederland kunnen we iedere week de basispakketten

afhalen bij ons regiocentrum in Arnhem. Dit vormt ongeveer een derde tot de helft van het pakket, de rest moeten wij zelf zien te verwerven. We doen dat doordat supermarkten ons voedsel geven en in beide gemeentes kunnen we brood halen bij een paar bakkers. Verder wordt er voedsel ingezameld door particulieren, bij kerkacties, tuinders, bij supermarktacties en soms ook bij bedrijven. Ook op scholen, zoals nu weer op De Trinoom, wordt regelmatig aandacht besteed aan het belang van en ingezameld voor de Voedselbank.

We hebben uiteraard ook geld nodig voor onze organisatie. Benzine, onderhoud en vervoerskosten vormen een groot aandeel in onze onkosten. Dit moet geheel gefinancierd worden door sponsoren.

Nu de crisis een beetje voorbij lijkt te zijn, komen en blijven er nog steeds mensen in de problemen, alleen diegenen met de allerlaagste inkomens komen in aanmerking voor een voedselpakket.

Een alleenstaande mag niet meer dan € 200,- in de maand overhouden om van te leven als de vaste lasten betaald zijn. Voor ieder gezinslid komt daar € 80,- bij.

 Een ondersteuning met een voedselpakket is dan ook bittere noodzaak.

Een voedselpakket kan alleen worden aangevraagd bij een hulpverlenende instantie zoals Huis van de Gemeente, het NIM of een bewindvoerder.

Als u ons wilt helpen met een geldelijke ondersteuning dan vindt u bovenaan deze brief ons rekeningnummer.

Houdbare artikelen waar altijd behoefte aan is:

Pasta's en rijst, ontbijtgranen Maaltijdsauzen en mixen Harde groenten (koolsoorten) Soepen (blik en pot) Groenteconserven en pureepoeder Vlees en vleeswaren in blik of vacuüm verpakt Eieren en houdbare zuivel(producten) Oliën en vetten

Denkt u wel aan de houdbaarheidsdatum?

 

 

 

Link naar crowdfunding Voedselbank:  klik hier

 

 

Link naar de flyer voor de voedselbank:  klik hier